Thursday, May 6, 2010

La Cumbre, paradise on earth

Situat a uns 80km al nord de Cordoba, la Cumbre és un poblet d'uns 8000 habitants, en el que la meitat va en bicicleta i l'altre meitat juga a golf. Tranquil i rodejat de paisatges increïbles, aquest poble té un encant especial. Hi he vingut a passar uns dies a casa d'uns amics dels papas, i venint d'albergs peruans, bolivians i argentins, aixo és un luxe impressionant! Em cuiden com a una reina !

El primer dia vaig anar a coneixer al parapentiste profesional de la zona, un suis, que em va dur amb el seu ultralleuger a 1500m d'alçada i vaig saltar en paracaigudes just per la posta de sol. Màgic. Pero aixo ja us ho he explicat.

Axi que equipada de la bici, vaig d'aqui cap allà visitant el poble (que s'acaba rapid !) pero hi ha bastant cami de carro pels voltants i aqui sembla que el concepte de cases lletges no el coneguin...son totes una monada !



Al següent dia, vam anar a provar el que se n'hi diu, la millor carn del pais, i ni que ho juris ! Anaven portant, i portant i portant carn.... cabrit, vaca, porc....




Només us dic que no em vaig quedar amb gana, pero de veritat, no us ho perdeu si veniu per aqui, el poble es diu Jesus Maria ! Ara bé, eviteu mencionar que sou del Barça, els cambrers i el cuiner son ultra-fanatics de Estudiantes de la Plata, i no porten gaire bé la derrota a la final del "mundialet" de l'any passat...

Pero aqui el Asado no només es fa amb carn, el Jorge ens va convidar a un de salmo, impressionant també :


i la Mora una salsa per llepar-se els dits



Deixaré per ara aqui el repertori activitats, que sino tot d'una pot fer mal. En tot cas, una ultima nota gastronomica....el poder dinar cada dia (ha fet quatre dies espectaculars per ara) al jardi i al sol, no té preu !

Canviant de tema, unes quantes curiositats sobre La Cumbre.

- Els horaris : Com he dit, és un poble super tranquil, els negocis fan horari llati, de 9 a 1 i despres és siesta time fins les 6 quan tornen a obrir per al torn de vespre. Aixi que al migdia està tot mort... a caseta que s'hi està molt bé. De totes maneres fa massa calor per treballar, no? ;-) Pero aixo no és exclusiu del poble....és el cas de la majoria de la meitat nord d'Argentina.

- Estil de vida : Aqui es té una qualitat de vida insuperable, envoltats de muntanyes i natura, i una seguretat que no es troba en molts altres llocs. Ara bé, pel que he sentit, son bastant mandres aixi que per demanar un servei et pots esperar mesos perquè t'ho facin si no estas super super a sobre !

Al ser un poble, tothom es coneix, aixi que al tanto, que aqui no es pot fer res sense que tothom se n'enteri. Aixi que quan parlen de professors de l'escola, els reconeixen segons amb qui s'han liat fa poc....

Ara bé, resulta que justament aquest cap de setmana hi havia El Desafio del Rio Pinto, una carrera de mountain bike que ha agafat moooolta importancia aquests ultims anys i ara venen corredors de tota Sudamerica a competir. Son 87km de muntanya, atravessant rius etc.... i aquest any hi havia més de 4000 corredors ! Si contem 4000 corredors, acompanyats cadascun d'al menys 1 persona (i us aseguro que eren més que 1 acompanyant per corredor), fan 8 000 persones extra i per tant es dobla la poblacio del poble ! Aixi que no hi havia prou lloc als hotels i els restaurants estaven plens cada dia, tan plens com els carrers de ciclistes amunt i avall, una fira al centre en el que els nanos es divertien provant la rampa de skate (i caient a vegades també...)



Pero bé, ja us parlaré de la carrera en una altra ocasio, el cas és que el poble estava super animat !

Visitant els pobles dels voltants, vam arribar a Santa Catalina, antiga colonia jesuita fins al segle XVIII quan els espanyols van tenir por al veure com es desenvolupaven depressa i els van subsituir per uns franciscans. Pero encara queden restes de construccio rapida i desordenada dels jesuites, que utilitzaven TOT el que trobaven per pujar parets



Fins aqui la nota cultural....

Ja us dic jo que si no tingués el meu bitllet d'avio per la setmana que ve, aqui m'havien de venir a buscar !

8 comments:

Mars' said...

tambien quieeero!!!
i tu no hi vas participar a la cursa aquesta?

Unknown said...

molt divertit!

que sepas, puede que la carne esté buenísima allí pero seguro que no es la mejor. te das cuenta que no has estado en Nambia verdad? ;)

Es broma, en realidad espero que estés aprendiendo como hacer la carne tan buena que nos puedes hacerla en el verano.

Un petó...que vagi bé..

Do said...

Boo
si tu écris en catalan je capte rien!! pourquoi pas le castillan tous les espagnols le parlent non?
bi
do

Nika said...

@ marta : buff no... es una bogeria, ja veuras dema en el post de dema...

@hermann : yeah i know... tranquilo que vendre a namibia, a ver cuando organizamos un viaje todos alli a hacer de todo y comemos a pumbita y a tus leones del jardin XD

@Do : yen a plein d'autres en français! bientot un autre promis, mais il en faut pour tout le monde, tu peux regarder les images... ou encore mieux ! apprendre le catalan :-)

Tumom said...

Yo te ire a buscar..... pero quizas nos quedariamos las dos alli no???
y despues tendriamos que repatriar a toda la family hacia la Cumbre no? jjejjejeje A vender pastillitas argentinas..
guayyyyyyyy!

Daniel Noll | Uncornered Market said...

Love the photo of the woman cooking -- Nice action. Buen provecho!

Kika said...

no kidding... i would stay too!!! tal i com et tracten nena!... que si comidita en el jardín, que si siesta de 4 horas en la hamaca, que si asado en el restaurante con salsa de Mora....que si vueltecita en bici en plan tranqui por la montaña.. salto desde el avioncito a la pauesta de sol, que si vueltecita a caballo....... que más quieres guapa!!! dile que yo voy pronto!!!!
TEM capullita!!!

INgrid

Mireia said...

m'apunto al convoy de rescat!!! jejeje
un petó, crac! kina envejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa