Friday, August 6, 2010

Bye Bye Sydney

Congratulations to Matthieu & Rosella again !


We hope you enjoyed the song on the rythm of "Nathalie, mon amour des JMJ" !

With a nice view on the harbour at night



and a strong thunderstorm we leave sydney and head to New Zealand for some skiing hopefully !

Com a petit resum, Sydney segueix sent la ciutat maca i agradable que recordava, i no costa creure que els que hi viuen gaudeixen d'una qualitat de vida gens menyspreable: pels amants de surf és possible anar a surfejar abans i després de la feina ! Els horaris de feina son de 9 a 5, i es veu que els repecten bastant !

Ara bé, suposo que la qualitat de vida es paga d'alguna manera: tot és extremadament car (no arriba als nivells de Londres pero si als de moltes grans ciutats europees), i la veritat, costa fer-se una idea de l'australià mitjà (si és que existeix) ja que a Sydney costa trovar-ne. Està plagat de turistes (fins i tot a l'hivern) i de "backpackers" extrangers que s'aprofiten del visat adaptat que té Australia (Work & Travel) que permet treballar i viatjar durant 1 any.

Perquè els backpackers aqui (i a la resta d'Austràlia pel que sembla) si que és un negoci. Totes les botiges, bars & co. estan plens de treballadors extranjers que s'hi queden uns mesos mentre estalvien alguns calerons per seguir viatjant. I els albergs tenen publictitat per tot arreu per activitats "for budget-conscious-travellers"...pero a l'estandar de preus australià que no té res a veure amb els vietnamites o indonesis com us podeu imaginar !

Una cosa que m'ha sorprès és la penosa qualitat de les conexions internet. A Austràlia internet es paga per quantitat de dades intercanviades amb la xarxa (res de tarifes planes !). Les conexions son bastant lentes i es veu que Australia està lligada a la xarxa de Singapur i a la de USA i no tenen infraestructures propies. Suposo que aixo explica que no hi hagi internet gratis enlloc (excepte al Mc Donald's!) i totes les xarxes wifi estiguin securitzades, no fos cas que algun lladre robés algunes desenes de Mb que van molt cars !
El govern s'ha posat mans a la obra, i ja era hora !

Merci à tous les clankestins (et Anne-Laure et Elisa) pour ces retrouvailles à l'autre bout du monde et surtout merci à Matthieu de nous y avoir emmenés !

4 comments:

Unknown said...

Eii! Monica!!Me alegro que estes bien!Ya me habían dicho que Sydney es precioso. Un besote monica y sigue escribiendo ! Muasss

Unknown said...

Ah! por cierto en dos semanas me voy a Suecia a la KTH a hacer un Máster. Así que cuando quieras también te puedes pasar a visitar las tierras nórdicas!!

Mireia said...

"la qualitat de vida es paga d'alguna manera" SI, AMB DINERS!! xD
joliiiin, no sé pq ara m'han entrat unes ganes d'anar a Sydney...! :p

Nika said...

queeeeeee??? paki te vas a suecia ? que fuerte ! luego te llamo que estoy en barna ya.

Peresita..doncs si, normal ! jajaja que vols dir, que no tens ganes d'anar-hi ? confessa !